dimarts, 24 d’agost del 2010

Hampi

Las ruinas de la ciutat de Vijayanagar (s.XIV-XVI), dos segles d'un imperi daurat que abarcava tot el sud de la india, una gran metropolis de 500.000 habitants on els seus bazars penetravan en el comerc internacional de pedres preciosas. Tot aixo va acabar el 1565, quan els sultans musulmans van entrar i van semi destrossar la ciutat durant sis mesos. Diem "semi" perque es dedicaven a mutilar els Deus amb imatges i a respectar els temples que no tenien imatges, com el seu adorat al·la.








Ara es un espectacular escenari d'uns 20 km2, plens de temples monuments i bazars, enmig d'un paisatge de pedres volcaniques i de camps d'arros, que ha quedat mes o menys intacta, envoltat per un riu completament vermell ( degut al ferro que hi ha en gran quantitat ). Al veure les ruines impresiona el fet d'imaginar com era en el seu moment algic. No ens extranya que figuri en els bens del Patrimoni de la Humanitat.









Venimem de la Fundacio amb un canvi de xip important, era de nit, i com que la iluminacio nocturna encara no ha arrivat ala ciutat no vem veure res, l'endema estavem al mig de tot aquest paisatge. No sabiem per on comencar i com que tenim tres dies sencers per veure-ho tot, ens ho vem agafar amb calma.

El primer dia vem agafar un guia, molta gent ens ho havia recomenat, ja que sino no t'enteres de res, nomes veus pedres "ben posades" com diria un que jo conec, i la veritat es que vem fer be, en un angles gairabe perfecta per ser indi, ens va explicar tota la historia de Hampi, i les batalletes particulars de cada temple.








Hampi es d'aquells llocs que se't queda gravat a la retina, el conjunt de tot plegat fa que tot el que veus sigui bonic. No hi han rickshaws, ni sorolls estridents, es un oasis de pau enmig de la india. Per uns moments sembla que s'aturi el temps, portavem nomes un dia i donava la sensacio de portar-n'hi 3 o 4!

El centre turistic es molt petit, els hotels ( per dir-ho finament ) es compten amb els dits de les mans, i no hi han habitacions mes cares de 10 euros ( 10 eurus joan!!! ), per aquest preu no us imagineu res de l'altre mon, turistes en comencen a venir, pero fins fa poc era una zona encara desconeguda pel turisme internacional.

Els poc habitants originals de Hampi fan vida enmig del creixent turisme i les primeres agencies de guies i viatges. I despres del ritual al temple, van al riu a fer la neteja de cos i roba, son com uns gathes al estil Venares, pero sense crematoris!







El seguent dia el vem dedicar a veure mes coses que teniem pendents i la veritat es que cada lloc que veus no deixa de sorpendre't. Alguns temples estan massa destrossats i alguns es conserven en molt bon estat, pero el conjunt de tot plegat es el que dona magia a Hampi.

Tot el paisatge esta envoltat per 7 turons ( com a Roma! Es Roma Pou? ) desde les quals es veu una vista impressionant, una d'elles es el Monkey Temple. L'unic "inconvenient" es que s'ha de creuar el riu, i com que de moment han estat incapacos de construir ni un sol pont, s'ha de fer en unes barques rodones d'una estabilitat mes que dubtable, i a sobre hi pugen motos! un escandol!

A l'altre banda de riu, els camps d'arros son els protagonistes, junt amb els monos dalt del turo, i la vista no te preu!











Que monus/monos!





amb la moto pup pup pup....



I l'ultim dia, com que ja teniem agafada la mida a les ruines, ens vem atrevir en una moto "Super fast XL" ( a l'india tot el transport es super fast, ultra deluxe,..... si sortissin de la india fliparien! ), i la veritat es que va ser molt divertit, perque vem poder anar al nostre aire i fer els Highlights de Hampi. A mes a mes, com podeu veure en algunes fotos el cel estava espectacular amb un blau molt intens!



no se si ho sembla, pero estan segant la gespa..... tela tela!








Aquest vol ser actor de Bollywod













sense comentaris....












I aixi s'acabava la nostra estada a Hampi, i practicament a la India, ja que nomes ens queda un dia a Bombai, i cap a casa!

Aixi que moltes gracies a tots els que ens heu anat seguint, esperem que us hagi agradat.
A nosaltres el viatge ens ha encantat! ja us matxacarem a batalletes!



9 comentaris:

  1. Molts monus els monos!

    El cel blau espectacular, però més encara el taronja de l'aigua... mira que banyar-vos aquí! (La Roci no sé, però el Marc segur que s'hi va ficar).

    Bona tornada!

    Isaac

    PD: Això no és l'Índia, però flipareu amb la calor quan torneu, jajaja!

    ResponElimina
  2. això es la índia?? estafadors!! segur que esteu a algun altre lloc! Volem mes fotos per compravar-ho!
    i les fotos de la fundacio?? va, demostreu si podeu!
    estafadors! vividors!

    ResponElimina
  3. Ei, ei, amb la calma eh! que m'esteu estressant!
    les fotos de la fundacio estaran pujades en breu, que aqui internet "is very slowly!", aixo si, els autubusos "super fast!".
    Sanchez, et juro que nomes hi vaig posar els peus, t'ho xuruuu!
    Gracies per lo de monu..... anava per mi no?

    ResponElimina
  4. Bona tornada nois... us esperem!

    ResponElimina
  5. Bona tornada!!! Patricia i Sergi

    ResponElimina
  6. Nois, us felicitem pel viatge, pel blog i sobretot per les fotos, que són espectaculars!!! Cal dir que el fotògraf oficial del viatge cada cop s'ho curra més.

    El proper cop que torneu a l'Índia ens apuntem!!
    Molts petons i bona tornada!

    Joel i Mari.
    (Intentant sobreviure als 35ºC de Sant Fost...)

    ResponElimina
  7. Qué mono el mono de vermell... Roci, és una foto fantàstica, m'agrada molt! I veig que t'has comprat uns pantalons "cagats".
    Que tingueu una bona tornada i ens veiem aviat. Us farem una "calurosa benvinguda" (trenta-i-tants graus i ni un núbol!).
    Petons,
    Montse & Cinta.

    ResponElimina
  8. Hola nois!!!
    Us hem seguit de ben a prop i hem de dir-vos que ens ha encantat el vostre viatge i com n'heu narrat les vivències, felicitats pel blog!!!
    I per les fotos, que són ESPECTACULARS!

    Una abraçada!

    Oscar & Vane

    ResponElimina
  9. Es Roma, Pou (ho se per la samarreta). Be, vistos els micos, més sembla Gibraltar. jajajaja. Que tingeu una bona tornada. Sento no haver pogut estar "online".

    PD:Aquest any ja en porten dos: Super Copa (de nose on) i Gamper (un altre Pinto d'inflexió).

    ResponElimina